Μίλφειγ Σολομού
ΜΙΛΦΕΙ ΣΟΛΟΜΟΥ

Πρόκειται για ένα εξαιρετικό και αφροδισιακό έδεσμα. Αυτή είναι η διασκευή μιας υπέροχης Ιταλικής συνταγής που δουλεύουμε στο εστιατόριο Veneto από το 2002. Αξίζει να δοκιμάσετε αυτήν την εκδοχή.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε ένα κουτί τυρί Φιλαδέλφεια με 100 γρ ξινομυζήθρα, λίγη κρέμα γάλακτος , 2 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια, μπόλικο άνηθο, μία κουταλιά κάπαρη λιωμένη, φρεσκοτριμμένα πιπέρια, λίγο λάδι, λίγο αλάτι και λίγο μηλόξιδο.
Σε κουπάτ στρώνουμε 3 φύλλα ρόκας να εξέχουν, μία στρώση ώριμες φέτες αβοκάντο, μια στρώση καπνιστό σολομό και το μισό από το μίγμα μας.
Επαναλαμβάνουμε άλλη μία φορά και στολίζουμε από πάνω με μία ψιλή φέτα κόκκινη πιπεριά και χαβιάρι ή μπρίκ.
Βγάζουμε το κουπάτ και γαρνίρουμε με δροσερά ντοματίνια γύρω γύρω, κομμένα στη μέση, αφού πρώτα τα μαρινάρουμε σε λάδι με δυόσμο.

Μικρά Μυστικά
Προσέξτε λοιπόν, ο σολομός να είναι καλής ποιότητας και το αλάτι λίγο γιατί τα υλικά είναι από μόνα τους αλμυρά.

Τι να πιούμε;
προσφέρεται δροσερό και συνοδεύεται άψογα με ένα λευκό κρασί από τη ποικιλία Sauvignon Blanc ή από την ποικιλία Gewurztraminer.