Ρέθυμνο , η πολη της καρδιας μας
ρΕΤΗΥΜΝΟ

Το Ρέθυμνο είναι μία από τις ωραιότερες πόλεις της Ελλάδας.
Η γεωγραφική θέση του Ρεθύμνου στο κέντρο της βόρειας ακτής του νησιού, σε συνδυασμό με τις φυσικές ομορφιές που το περιβάλουν, το καθιστούν ιδανικό προορισμό για όποιον θέλει να εξερευνήσει τις ομορφιές του νησιού.
Το Ρέθυμνο είναι χτισμένο στη θέση της αρχαίας πόλης Ρίθυμνα που άκμασε τον 4ο και 3ο αιώνα π.Χ.
Περπατώντας κανείς στο ιστορικό κέντρο του Ρεθύμνου, ανακαλύπτει κτίρια ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής και αισθητικής, με περίτεχνες πόρτες, ξύλινα κιόσκια και άλλα όμορφα στοιχεία που τον γαληνεύουν και τον ταξιδεύουν σε ονειρεμένες εποχές.
Το Βενετσιάνικο φρούριο Φορτέντζα είναι ένα από τα καλύτερα συντηρημένα Ενετικά κάστρα της Μεσογείου και δεσπόζει επιβλητικό στην κορυφή του λόφου Παλαιόκαστρου.
Το παλιό Ενετικό λιμάνι με τον πέτρινο Αιγυπτιακό του φάρο, η κρήνη Rimondi, η Logia τα τζαμιά καθώς και πολλά άλλα ιστορικά μνημεία διάσπαρτα σε κάθε γωνιά της Παλιάς Πόλης αναδεικνύουν τον αρχιτεκτονικό και πολιτισμικό χαρακτήρα αυτής της πόλης στο πέρασμα των αιώνων.
Περιπλανηθείτε στα στενά δρομάκια, μυρίστε το μεσημέρι τις μυρωδιές από τις κουζίνες των σπιτιών, γευτείτε τις τοπικές λιχουδιές στα δεκάδες εστιατόρια και τις ταβέρνες, απολαύστε το ηλιοβασίλεμα τον απογευματινό σας καφέ ή ένα ποτήρι κρασί και ονειρευτείτε.
Επισκεφτείτε την επαρχία του Ρεθύμνου με τα υπέροχα μοναστήρια, τα γραφικά χωριά, τις υπέροχες παραλίες, τους απέραντους ελαιώνες και μια μοναδική φύση που εναλλάσσεται συνεχώς.
Εξερευνήστε τα πλούσια φαράγγια, ακολουθήστε τους δρόμους του Ψηλορείτη και ξεκουραστείτε στη σπηλιά του Ξένιου Δία το μέρος όπου γεννήθηκε η ‘Φιλοξενία’.

Το Ρέθυμνο είναι από τις λίγες πόλεις στον κόσμο που διαθέτει πεντακάθαρη παραλία με χρυσή άμμο μέσα στα όρια της πόλης και σε απόσταση τριών περίπου χιλιομέτρων έξω από αυτή.
Το Ρέθυμνο τέλος όπως λέει κι ο ποιητής, «δεν είναι η πόλη που φεύγεις αλλά η πόλη που επιστρέφεις».